Office 365 i skyen

Service

Office 365

En office 365-løsning i skyen giver mange muligheder - bla:

  • Mulighed for at tilgå din e-mail med Microsoft Outlook
  • Del din outlook kalender med dine kollegaer
  • Synkroniser din e-mail på mobil eller tablet
  • Mulighed for tilkøb af Office produkter. Bla. Word og Excel

Hosted Exchange

Microsofts Hosted Exchange flytter nu i stor stil ud i skyen. Her er det Office 365 som overtager jobbet fra de traditionelle Hosted Exchange løsninger.

Hosted Exchange

Ved Hosted Exchange bliver man koblet på en server løsning i et lokalt datacenter. Her ligger alle mails, kalenderdata o.lign. Disse data kan tilgås fra f.eks. Microsoft Outlook eller en OWA (Outlook WebAccess), hvor man nemt får adgang til mails og kalender.

Service

Office 365

En Office 365 løsning kan det samme som Hosted Exchange. Forskellen ligger i, at løsningen nu er placeret direkte hos Microsoft med de fordele og ulemper som det giver.

Fordele ved Office 365

Alle data placeres hos Microsoft og det er dermed nemt at hoppe mellem de forskellige services som Microsoft tilbyder. Den mindste løsning kan f.eks. være at man kun vælger at have selve Exchangeløsningen i Office 365. Men det er også muligt at tilkøbe de kendte Office programmer som Word og Excel. Disse programmer kan også bruges direkte i skyen - så når man først er logget ind på Microsofts portal, er der nem adgang til alle funktioner.

Ulemper ved Office 365

Der kan opleves en lidt langsommere respons fra skyen, da den typisk vil være placeret rent fysisk længere væk - fx et sted i Europa eller USA modsat en lokal Hosted Exchange i datacenteret i Herning. Det bevirker dermed, at det anbefales at køre med cache mode aktiveret, hvorefter den lokale Outlook klient vil gemme lokale data, således at performance igen opleves god.

Service

Adgangen til mail og kalender

Når man skal have adgang til mail og kalender, er der ingen forskel på en Hosted Exchange og en Office 365. Begge løsninger er tilgængelige fra både Windows, Mac, tablets, smartphones osv.

Windows

På Windows platformen vælger de fleste at benytte Microsofts Outlook-program, som giver god overblik over mail og kalender.

Mac

På Mac kan valget stå mellem Apples Mail-program og Microsofts Outlook.

Smartphone

På de mobile enheder, som iPhones og Android, står valget mellem den medfølgende mail app eller Microsofts Outlook app. Det er begge gode forslag som løser opgaven.

Book et møde

Skal vi mødes?


Lad os mødes til en kop kaffe, helt uforpligtende.


ISAE 3402
AAA
VMWare Partner
Microsoft Partner